Tilbage
Skal vi optræde sammen? Tommy Falkeøje, Fensmarkgade 44, 1.tv., 2200 København N. Tlf: 27210467 tommy@falconeye.dk
Jeg har spillet blokfløjte, klarinet, trompet, saxofon – men fandt til sidst ”mit” instrument, nemlig en indisk bambusfløjte. Jeg har siden købt flere tværfløjter. Og jeg har en del gange på et marked med tusinde mennesker stillet mig i et hjørne og begyndt at spille. Og så har alle stået helt stille i 5 minutter under mit spil, hvorefter alle klappede længe. I de senere år er jeg gået væk fra fløjte og spiller nu guitar og synger egne sange. Jeg har cirka 60 sange med gode melodier og tekster. Jeg har fået meget ros på min sangstemme. Og når jeg har optrådt til fester, møder og festivaler, får jeg også megen ros og klapsalver.

Jeg har altid haft andre projekter, som jeg har prioriteret højere. Men nu og i de kommende år er guitar og sang første prioritet. Jeg er 75 år, og gamle venner er døde. Men jeg er ung af sind og krop – og sidder ofte og jammer sammen med nogle 20-årige. Min drøm er nu at komme ud og spille på spillesteder, festivaler og på turnéer. Jeg kan alene. Men jeg håber på at finde nogle musikere, der vil spille sammen med mig.

Mit publikum er både unge, modne og gamle. Min musik er pop, rock, viser, blues, afro, soul, western mm. Min ældste søn mener dog, at alle mine melodier ligner hinanden. Mine tekster er ”politiske” omkring klima, miljø, dyr, fællesskaber, kærlighed – men også lidt frække og sjove – og ofte politisk ukorrekt, idet jeg samtidig spiler lidt klovn mellem numrene.

Jeg har for et par år siden gået til sang hos en opera sangerinde, en jazz sangerinde og en pop sangerinde. Hver af dem lærte mig noget, som jeg nu bruger. Min stemme er ikke lige så klangfuld som tidligere, men jeg tror, at den er god nok. Jeg arbejder med at få en let genkendelig stemme og sangstil. Lige nu er jeg i gang med at omskrive nogle af mine sange – og tilfører nogle B- og C-stykker. Jeg arbejder også med at eksperimenter med forskellige tonehøjder.

Jeg bor i lejlighed på Nørrebro i København. Jeg har en lille bil. Og jeg har mikrofoner, nodestativer, mixere, højtalere, monitorer, generator mm. Alt sammen i professionel kvalitet. Min guitar er akustisk, som jeg har købt for 20.000 kr. i Spanien; men der er sat mikrofon i, så den kan kobles på anlægget. Så jeg kan godt køre ud og spille alene. Men jeg har også udstyr til en hel musikscene, hvis det skulle blive nødvendigt. Ud over det elektriske har jeg også el-klaver, el-bas, congas og øst-afrikanske trommer.

Jeg har også en hel del camping udstyr, som kan bruges på musik festivaler: sovetelte, køkken/mødetelt, stole, borde, gasapparater, gryder, pander, tallerkener mm. Nogle gange tager jeg bare af sted med en rygsæk og et lille telt.

Ud over at spille og synge - snakke og lave lidt skuespil - ved jeg absolut INTET om musikbranchen, PR, marketing (udover Facebook), udgivelser, booking, spillesteder, festivaler mm. Men jeg har forsøgt mig lidt med branding ved at lægge en stil. Og mit kunstnernavn er Falkeøje, som også er mit efternavn.

28. oktober 2021